Category Archives: Segling

Musslor

20110720-083709.jpg
Nu vill jag ut och jaga musslor. Kan någon med segelbåt ta med mig ut?

Påmastning

Erik behövde hjälp med att masta på båten. Fint väder gör det till en skön lördagsaktivitet. Som vanligt fanns det gubbar som stressade på och gav en massa tips.

Avmastning

Idag efter jobbet hjälpte jag Erik och Göran att masta av deras båt. Det gick geschwinnt och vädret var kallt men fint. Jag passade på att ta en utsiktsbild när jag var uppe i masten och tog bort Vindexen. På andra bilden ser man en nöjd Erik, som påsar i solnedgången.

avmast1avmast2

Påmastning forts…

Idag blåste det mindre, mycket mindre. Masten kom på plats ovanligt smidigt. Men det är alltid lite bökigt att fästa förstaget. Det krävs helt enkelt att man hänger några kg i staget, samtidigt som Hasse måttar med bulten. Det ser roligt ut i alla fall 🙂

mast3

Påmastning

Idag skulle vi masta på Orres båt, men Hasse tyckte att det blåste lite mycket, så vi fikade helt enkelt en stund i båten och njöt av att göra ingenting. I stället får det bli ett nytt försök i morgon.

mast1mast2

Götheborg

Idag på min löprunda passerade jag hamnen och fick se detta mäktiga bygge. Götheborg är på väg söderut och stannar i natt i Helsingborg. Ett imponerande skepp måste jag säga.

Dessutom träffade jag dessa två höntingar inte mindre än fyra gånger på min runda. Jag fick en konstig känsla att de förflyttade sig lika långt som jag och på samma tid, men med cyklar!!!

Snekkersten

Söndag eftermiddag, strålande sol, lagom vind, mat och fika i matsäck. En perfekt dag för en segeltur till Snekkersten. Jag kan inte bestämma om det var sommarens sista tur eller höstens första, men det kvittar, för gött var det i alla fall.

Sommarsegling

Här kommer lite fler bilder från vår segling i veckan. Jag, Hanna, Pernilla och Kapten Hans for över till Taarbaek för att leka lite på Bakken, strosa runt i Köpenhamn, bada och må gott.


Jordens bästa uppfinning: Fläskestegssandwich med rödlök…

Lika som bär

Vi var ute och seglade tidigare i veckan. En kväll besökte vi Bakken och då är ju bergochdalbanan obligatorisk. Lika obligatoriskt är det att ta kort (och samtidigt försöka se oberörd ut). När vi kollade på bilden upptäckte vi att ett identiskt kort togs för ett år sedan. Döm själva och gissa vilket som är från i år 😉

Söndagssegling


Den här säsongen har verkligen kommit igång bra med seglingen. Idag bar det iväg till Norreborg. Fantastiskt väder och bra vind. God mat, god glass och gott sällskap. De e najs…