Category Archives: Teknik

Bloggar från min iPhone

l_800_600_CDEE1774-F16F-4C2A-AB9C-23A3C85D4152.jpeg
Edvin sover och jag testar wordpress på min iPhone. Väldigt smidigt 🙂
Det har inte blivit så mycket tid vid datorn senaste tiden, men förhoppningsvis kan det bli lite mer livebloggande framöver. Vi får se…

Edvin the Blogger

Jag har fått lite gliringar på sistone att bloggen inte uppdateras så ofta, så därför har jag kallat in experthjälp. Vet bara inte om detta klassas som barnarbete.

hackeredvin

Hacker

hacker

Jag tycker det ser ut som att Edvin har talang för att bli en hacker. Han ligger för övrigt precis likadant just nu när jag skriver detta.

Länsförsäkringar suger…

Jag hade inbrott i bilen för några veckor sedan och blev av med bl a iPod och gps. Bilen är fixad, men de stulna sakerna går på hemförsäkringen. Det är bara det att jag inte får ut ett öre för det, för iPod och gps är stöldbegärligt. Ja, det är kanske därför man vill ha försäkring. Det är ju inte potatisskalen man vill försäkra.

Pengar vill de ha, men de har alltid något kryphål, för att slippa betala ut.

Hemförsäkringen är i alla fall uppsagd.

En händelserik dag

Idag var vi på Halméns och jag hittade en liten, billig och bra basförstärkare. Nu kan jag jamma loss ordentligt hemma. Jag och Hanna svängde till det med Hold the line.

Sen var vi på auktionen och ropade in en kaffeservis för dryga tvåhundralappen. Givetvis har de testats med kaffe och kladdekaga. Fungerar utmärkt. Tyvärr fick jag inte träsvarven som gick aningen för dyrt 🙁

Axel har varit här hela dagen och ska sova över till i morgon. Det har pysslats en hel del på Albas rum, hoppats i sängen, käkats tacos. Mycket skratt.

Alba har svängt ihop en önskelista, som hon ska skicka till tomten. Jag tror att han har svårt att motstå att skicka en lexaxhund till henne…

GPS på cykeln

Igår cyklade jag till Söderåsen och tillbaka. Jag hade lagt in en rutt på min gps och gpsen passade perfekt på tempostyret. Lite silvertejp bara. Den ska jag använda fler gånger. När jag var framme tog jag ut mig helt i uppförsbacken upp på åsen. Då började det regna, så jag begav mig hemåt igen. Kraftig motvind, regn och uppförsbacke de sista två milen gjorde att jag var helt väck när jag kom hem. Pasta och soffa är bästa receptet då.

Vad trött jag blir

I kväll bestämde jag mig för att lägga mig tidigt (som så många gånger förr). Jag skulle bara äta lite ostkaka vid tiotiden. Under tiden kunde jag lika bra passa på att titta på nån filmsnutt på datorn. Efter lite velande valde jag att börja titta på Dave Gormans Googlewhack Adventure. Han har en show (på ca 2 tim) där han berättar om googlewhack, vilket innebär att man söker på google med två ord och ska få EN träff. Han berättar helt fantastiskt att jag inte kunde slita mig. Och nu sitter jag här och vet hur trött jag kommer att vara om några timmar när jag ska upp (och dessutom tar jag mig tid att blogga om det) Suck.

Roligt är det iaf och här är en liten bit från showen

 

Snäll bror

I söndags skulle jag uppdatera wordpress (bloggprogrammet), men det gick inte så bra. Jag fick ta hjälp av min bror, som via iChat tog över mitt skrivbord och skötte allt hemifrån sig, medan jag bara satt här och tittade på.
Dock var det fel på det mesta. Temat var för gammalt, för lite minne, databasen krånglade och det gick inte att logga in. Så idag har Erik nedgraderat igen och fixat allt. Det ska nu gå att uppgradera igen, men jag pallar inte nu (dessutom väntar jag nog tills jag vet att Erik finns inom räckhåll ;-))

Koldioxidens vänner

Gå in på Koldioxidens vänner och lyssna på lite bra argument varför koldioxid är bra. Roligt…
De kallar det miljöförstöring.
Vi kallar det liv.

Mac OS X Leopard

Den 26 oktober släpps Leoparden. Den verkar riktigt snygg. Finder ser lite ut som iTunes, där man kan bläddra med “cover flow”. Dokumenten på skrivbordet kan man lägga i staplar + 298 andra nya funktioner.
Jag blir sugen på att hotta upp min mac.
Man kan köpa ett familjepaket med upp till 5 användare för 1 995:-
Nån mer som är på?