Category Archives: Välgörenhet

Tandläkaren

I veckan var jag hos tandläkaren för första gången på hm hm år. Resultat: ett par hål och 13 kg tandsten. Hålen är fixade och tandstenen får nog sprängas bort. Härmed ska jag regelbundet gå till tandläkaren. Jag lovar.

Påmastning

Erik behövde hjälp med att masta på båten. Fint väder gör det till en skön lördagsaktivitet. Som vanligt fanns det gubbar som stressade på och gav en massa tips.

Avmastning

Idag efter jobbet hjälpte jag Erik och Göran att masta av deras båt. Det gick geschwinnt och vädret var kallt men fint. Jag passade på att ta en utsiktsbild när jag var uppe i masten och tog bort Vindexen. På andra bilden ser man en nöjd Erik, som påsar i solnedgången.

avmast1avmast2

Tompas pianoflytt

I dag har jag försökt att förklara för Thomas, att bara för att något är gratis, så måste man inte ta det. Först när jag såg pianot tänkte jag: Ah, det ser ju lätt ut. Men skenet bedrar. Det var det tyngsta piano jag har lyft, och då har jag ändå burit piano till tredje våningen bl a. Ja, ja, efter två ryggskott och lite gårdsrallykörning, så är pianot på plats hemma hos Thomas (ostämt så klart). Vi ses om en månad Thomas 😉

piano

piano2

Notera hur aktiv Thomas är, en riktig arbetsledare.

Vågor i håret

I söndags var jag hårmodell. Det var en kollegas dotter som hade ett delmoment kvar på gesällprovet. Det momentet var vågföning. Jag blev så här snygg och överväger starkt att lägga en halvtimme varje morgon för att se respektabel ut på jobbet. Hanna skämdes nog lite efteråt när vi gick runt i Malmö 😉

Lars the Builder

I helgen fick Lars låna en stamp av mig för att packa runt deras nya fina pool. Kan inte låta bli att lägga upp en videosnutt från det. Det är coolt med tuffa maskiner, men har han verkligen full koll? Det är nog bättre att du håller dig till paddan framöver, Lars.

 

Movin’, movin’, movin’

seevi, sävie, souvin, aha
flytt.jpg
Hasse, welcome to da neighbourhood.
I helgen gick flytten för Hasse. Allt var välorganiserat och starka gossar som bar. På ett litet kick var det mesta på plats.
Flytten innehöll allt som en flytt bör innehålla:
Snack på danska
Läskiga gasutsläpp i släpet
En domherretavla

Med andra ord, det var ett rent nöje att hjälpa till.
Kul att ha dig på nära håll, Granneman.

Två lastbilar till Litauen

vitalis.jpg

I morse skulle vi tömma lagret med Litauen-grejjer och det kom två lastbilar. Det var ganska segt och tog nästan sex timmar. Här ser vi Erik i aktion. Många symaskiner och många hurtsar. Hoppas att det kommer till nytta.

Nu är det skönt att det regnar, så jag kan kolla ett par filmer i kväll med gott samvete. Måste bara fixa lite Sweet’n’chili-chips.

Comic relief 2007 Red Nose Day

Förra månaden hade BBC en välgörenhetsgala, Comic relief. Detta var Ricky Gervais bidrag. Lite högre klass än svenska välgörenhetssketcher tycker jag. Här syns även Jamie Oliver, Bob Geldof och Bono. Titta och njut.