Category Archives: Mat

Musslor

20110720-083709.jpg
Nu vill jag ut och jaga musslor. Kan någon med segelbåt ta med mig ut?

Mat

Skrubba

Mmm. Idag stekte jag skrubba till lunch. Jag måste slå ett
slag för skrubban. Den är inte lika snobbig som sin kusin
rödspättan, men minst tio gånger så god.

Sund dag

Först en löprunda med efterföljande dopp i havet. Sen sushi till lunch. Nu drar vi väg hela familjen på cykeln till Sofiero.

Barcelona

Vi har haft en fantastisk vecka i Barcelona. Vi fick bo hemma hos Gittan och hon har guidat oss i stan och hjälpt oss på de lokala små tapasrestaurangerna, där de inte är helt grymma på engelska. Badat har vi gjort massor, både i havet och i poolen och Alba har lärt sig en massa nytt.

Tack Gittan, för din generositet. Vi kommer tillbaks (fast då till Quatar)

barca1barca2barca3barca4

Mat

Originellt

I kväll gick vi på den nyöppnade asiatiska restaurangen Originelle, som ligger i huset bredvid oss. Jag åt halstrad gös, som var fantastiskt god och Hannas kyckling var väldigt fräsch. Vi kan verkligen rekommendera detta ställe. Vi lär komma tillbaks.

originelle

Balkongpremiär

I går var Pernilla, Hasse och Sara hemma hos oss och lagade mat. God vietnamesisk gryta. Extra härligt blev det för att vi kunde sitta på balkongen och njuta av solnedgången.

balkong1balkong2

balkong3

Mat

Våffeldagen…

…var för ett tag sen, men vad gott det är.

våfflor

Första smakportionen

Idag har Edvin käkat mat för första gången. Med stor iver slängde han sig mot skeden. Nu ska han bara lära sig att svälja. En tesked potatis idag, i morgon lite till, sen kommer han nog att sluta som en riktig gourmand.

potatis

Gott nytt år!

Vi firade nyår på Råå med många och goda vänner. Många kockar var det, men ändå väldigt bra soppa. Trångt både i köket och runt bordet, men det är precis som det ska vara.

0910-10910-2

Kräftskiva

Igår hade vi det väldigt trevligt. Många kom och åt kräftor med oss. Goda pajer och trevligt stök. Sånt gillar vi 🙂

kräftor1

kräftor2kräftor3