Category Archives: Musik

Tingsek med stråkar

I kväll kommer Tingsek till Dunkers. Det blir nog en grym konsert med tanke på att han har med sig en stråkkvartett. Kom du också…

Skivtips

Jag har idag köpt en fantastisk skiva på iTunes. Det är Paulsson & Huff – In a sentimental mood. De spelar Duke Ellington-låtar. Den är inspelad i Katarina kyrka (precis innan kyrkan brann, 1989).

Bara sopransax, kyrkoorgel och en massa bra musik.

Min bror har den på en gammal rostig LP (som aldrig blivit inlagd på datorn), men nu finns den alltså på iTunes. Köp, lyssna och njut.

Tivoli

Igår hade vi en härlig dag i den danska huvudstaden. Utan barn tog vi in på hotell och firade nästan två år. Hasse, Sara, Pernilla, Linda, Pia, Simon & Anki var också i Köpenhamn och vi var på Tivoli och lyssnade på Jamie Cullum. En alltigenom hyggelig kväll.

Alba vill gå i sin fars fotspår

För ett tag sedan var vi på Dunkers och Alba fick prova lite olika instrument. Jag försökte styra det till kontrabas, trombone eller tvärflöjt, men Alba tyckte det verkade roligast med fiol. Och det var ju precis så jag startade min fantastiska musikkarriär.

celloalba

Konsert med Jöback

Idag har vi varit i Malmö Arena hela dan. Hanna, Pernilla, Hasse, Sara, Anna-Märta och Johan var med och stöttade en Göteborgskör, som i sin tur stöttade Peter Jöback. Och givetvis var jag och Edvin också med. En rolig dag med gratiskäk och häng i greenroom.

joback1

joback2

Lucia

Luciahelgen är över. Alba gick luciatåg i skolan, där hon var fin tomte. Dessutom har Alba & Edvin lussat för grannarna i trappuppgången. Det var mycket uppskattat och de fick presenter, godis och pengar för det. Jag tror att Alba fick mersmak…

lucia1

lucia2

lucia3

Batucada jazz

ml1

Vi har precis kommit hem från en extremt bra konsert. I dag avslutades Brasseveckan i Båstad och det var Magnus Lindgren med band som dängde till med bästa musikupplevelsen på länge. De gästades av Simone Moreno och Anders von Hoffsten.  En fantastisk sommarkväll på stranden helt enkelt.

Extranumret, där Magnum Coltrane Price sjöng en grym ballad fick huden att krylla sig.

ml3

ml2

Festivalens första…

…fleskesteg med rödkål. Mmm

flesh

Årets Helsingborgsfestival har dragit igång och förutom succen ovan så var det bästa idag Joe Spinaci & The Brookolino Orchestra feat. Miriam Aïda. Härlig neoswing vid Dunkers trappor.

joe spinaci

Veckans tips

Den 25 juni kommer Fredrika Stahl till The Tivoli. Har du inte lyssnat in hennes senaste skiva “Tributaries”, så gör det, och framför allt, häng med till Tivoli.

fredrika

Nordiske Jazzdivaer

I går var vi i Köpenhamn, på det nya konserthuset och lyssnade på DR Big Band med Cæcilie Norby, Rigmor Gustafsson och Silje Nergaard. Egentligen hade vi rätt dåliga platser, men trots det var ljudet kanon och det är en häftig konsertlokal. Helt ny, de sista besiktningsanmärkningarna var inte klara. På vägen ner stannade vi till i Espergærde, tittade till vår förlovningsplats och käkade på vår favoritrestaurang, Divino. En kanonkväll från början till slut.

nordsikjazz1nordiskjazz2nordiskjazz3nordiskjazz4